Å stjele og bruke andres bilskilt har blitt så vanlig i Sverige at enkelte kriminelle livnærer seg på det, skriver di.se.

Over 32.000 bilskilt er nå registert som etterlyste i registrene til den svenske Transportstyrelsen.

Også i Norge øker tyverier av bilskilt.

Fra 2009 til 2013 økte antallet anmeldelser av bilskilttyverier ifølge politiet med 5,7 prosent, til rundt 5000, skrev dinside.no i januar.

Bilene med stjålne skilt benyttes ifølge di.se ofte ved grove lovbrudd.

- Ved alvorlige lovbrudd kan man regne med at det er falske skilter, sier Lars Stervander hos Stockholmspolitiets kjøretøyavdeling.

«Plunder og heft»

Men det er også vanlig at biler med falske skilter benyttes for å slippe unna parkeringsbøter eller når det fylles bensin uten å betale.

Eierne av de stjålne bilskiltene må imidlertid regne med mye «plunder og heft». Det kan blant annet dreie seg om parkeringsbøter og regninger som dumper ned i postkassen og som må bestrides.

- Det tar tid og krefter for den som rammes. Men lovbruddet er knapt straffbart. Det er latterlig, jeg kaller dem tyver, sier Stervander som nylig selv fikk bilskiltene stjålet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Et solid svensk gull
 

Fjerner geografisk inndeling på bilskilt  


Bergensere vil ikke ha SV-skilt på bilen   (2011)