I 1976 møttes tenneisstjernen John Newcombe og George W. Bush for første gang. Det som skjedde denne kvelden var nær ved å koste ham presidentjobben i 2000.

SKREV BOK: George W. Bush lanserte egne memoarer i 2010 - men nevnte ikke drikkelekene.
SKREV BOK: George W. Bush lanserte egne memoarer i 2010 - men nevnte ikke drikkelekene. (Foto: LM Otero)
Fem dager før valget måtte Bush innrømme at han en gang hadde blitt tatt for fyllekjøring.

«Jeg drakk øl, ja, med, with John Newcombe" forklarte Bush til et voldsomt presseoppbud.

Nå forteller John Newcombe for første gang detaljer fra drikkelaget til australsk radio. Han var selv tennisstjerne, 32 år, og hadde blitt invitert hjem på besøk til familien Bush. Bush var 30 år, og kjent som en festløve. George H W Bush var på dette tidpsunktet direktør for CIA.

«Vi dro til en lokal pub og begynte å drikke øl fra relativt store glass» forklarer Newcombe, ifølge Sydney Morning Herald.

« George var en festløve på denne tiden.»

Newcombe forklarer at han utover kvelden utfordret Bush på en rekke drikkeleker. Da festen var over insisterte Bush selv på å kjøre bilen hjem. De hadde ikke kjørt langt før en politibil stoppet dem.

Bush fikk 150 dollar i bot. Historien forble hemmelig i 24 år - inntil den ble avslørt av en journalist fem dager før valget i 2000.

- Jeg er ikke stolt av det. Jeg har vært åpen om at jeg gjorde noen feil. Av og til drakk jeg for mye, og det gjorde jeg også denne natten, forklarte Bush. Men han kunne ikke huske hvor mye han fikk i seg.

Bush har vært avholdsmann siden han fylte 40.

Laura Bush har tidligere forklart at hun aldri stilte noe ultimatum overfor ektemannen. Men hun har forklart at drikkingen tok en brå slutt etter en «vill langhelg med drikking» da George Bush feiert egen 40-årsdag.

- Han bare våknet opp og visste at han ville slutte. Han sluttet og han greide og slutte, sa Laura Bush til ABC News i 2010.

 

Les også:
Davos-møte setter opp prisen
Bankansatt ba sjefen om 10.000 dollar mer i lønn
Saksøker Folkemuseet for tyveri av dronning-bilder  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.