Det republikanske partiet tilbød den kanadiske pop-artisten Justin Bieber fem millioner dollar, omtrent 43 millioner kroner, for å opptre under republikanernes landsmøte forrige uke. Han takket nei, men skal ha vurdert det sterkt, ettersom han «ikke er involvert i amerikansk politikk».

Saken er omtalt i flere internasjonale medier, etter at det amerikanske nettstedet TMZ først omtalte saken.

Promotører som jobbet med republikanernes landsmøte for to uker siden, skal ha krevd at Bieber ikke snakket negativt om Trump eller partiet i forbindelse med opptredenen. Det ville vært den best betalte opptredenen så langt i hans karriere.

Kjendistørke

Både det republikanske og demokratiske landsmøtet hadde flere kjendiser på talerstolen. Republikanerne, som formelt nominerte forretningsmannen og TV-personligheten Donald Trump som sin kandidat, hadde flere skuespillere og artister tilstede.

Partiet slet riktignok med å tiltrekke seg de største profilene fra underholdningsbransjen. Musikeren Kid Rock og skuespilleren Scott Baio, kjent fra den amerikanske TV-serien "Happy Days", var blant de som gikk på scenen under landsmøtet.

Manageren støtter Clinton

Demokratene, som nominerte den tidligere førstedamen og utenriksministeren Hillary Clinton som sin kandidat, hadde flere store profiler på scenen til støtte for Clinton. Blant annet inntok den Oscar-vinnende skuespillerne Meryl Streep scenen, og Grammy-vinnende artister som Lenny Kravitz og Alicia Keys opptrådte for landsmøtet.

Biebers innflytelsesrike manager, Scooter Braun, er en åpen Clinton-supporter, og har tidligere vært med å samle penger for Clintons kampanje. Han skal ha truet med å slutte som Biebers manager dersom artisten godtok spillejobben.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Varsler betydelig krone-styrkelse  

- Bekrefter at bunnen er nådd

Investor forbannet på lokalavis - vil rive sjøhuset til redaktørens familie  

Sluttpakker for to milliarder dnPlus (+)

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.