Clinton ankom den lille byen med 4.000 innbyggere i minibussen «Scooby», som hun skal drive valgkamp fra i tiden som kommer. Første stopp var en nyoppstartet kafé langs elvebredden, der hun møtte et knippe innbyggere i byen, som hadde blitt plukket ut av Demokratene på forhånd.

Onsdag besøker hun en familiebedrift i Norwalk i 18-tiden. Også det møtet er kun for spesielt inviterte, og med begrenset adgang for journalister.

67-åringen kunngjorde søndag at hun ønsker å bli valgt som Demokratenes kandidat til presidentvalget i 2016. Kort tid etterpå satte hun seg i minibussen på den 1.600 kilometer lange turen fra New York til Iowa.

Iowa, som er en viktig vippestat, er den første delstaten som holder primærvalg. Da skal det stemmes over hvem som skal bli presidentkandidat for Demokratene og Republikanerne.

I valgkampvideoen sin understreker Clinton at hun vil ta et oppgjør med økonomisk ulikhet dersom hun blir president.

– Vanlige amerikanere trenger noen som kjemper for dem. Jeg vil være den personen, sier hun i videoen.

Det er andre gang Clinton forsøker å bli president etter at hun tapte nominasjonskampen mot Barack Obama i 2008. (©NTB)

Les også:

Clinton til angrep på direktørlønninger

  Rubio kunngjør at han vil bli president (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.