Prisene på borettslagsleiligheter er 1,0 prosent høyere i april 2012 sammenlignet med mars 2012. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i april 2012 på 26.569 kroner, mens det tilsvarende tallet i mars 2012 var på 26.298 kroner, viser prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling.

Venter fortsatt økning
I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 10,8 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 23 989 kroner.

- Prisene på borettslagsleiligheter fortsetter å stige. April er den femte måneden på rad med prisoppgang, og det er mye som tyder på at prisveksten vil fortsette. Salget av borettslagsleiligheter går svært godt for tiden, og tilgangen på nye oppdrag er god, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Færre bud
Sammenlignet med forrige måned sank antall bud denne måneden. I april 2012 er det i snitt 4,1 bud per borettslagsbolig, en nedgang på 0,8 bud fra mars 2012. Sammenlignet med samme tidsrom i fjor er det en nedgang på 0,5 bud.

Antall budgivere per bolig er 1,8 i april 2012. Dette er en nedgang på 0,4 budgivere siden forrige måned, og en nedgang på 0,1 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Alt blir dyrere
Boligprisene økte i gjennomsnitt med 3,5 prosent fra 4. kvartal 2011 til 1. kvartal 2012, ifølge Statistisk sentralbyrås boligprisindeks for 1. kvartal 2012.

Dette skjedde etter en utflating av boligprisene i 2. halvår i fjor.

Fra 4. kvartal i fjor til 1. kvartal i år var prisveksten omtrent lik for alle boligtypene. Prisene på småhus økte med 3,9 prosent, mens blokkleiligheter og eneboliger hadde en prisvekst på henholdsvis 3,5 og 3,3 prosent.

Venter utflating
Boligprisene i Norge har steget hele 40 prosent siden bunnen i desember 2008.

Siste boligprisstatistikk fra meglerbransjen viste at prisene nå er 6,8 prosent høyere enn på samme tid i fjor, men samtidig som prisene fortsatt stiger, er den årlige veksttakten fortsatt fallende.

Les også:
Boligprisveksten skal flate ut
Boligbyggingen faller
Småhus stiger mest i pris
- Ikke rart at boligprisene stiger så mye som de gjør
- Det er helt riktig at vi subsidierer boligeiere
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.