Foreløpige tall viser nedgang både i bygging av bruksareal til bolig og bruksareal til annet enn bolig i januar-mars i 2012, sammenlignet med samme periode i fjor.

Det viser Statisktisk sentralbyrås foreløpige byggearealstatistikk for mars.

Det ble gitt igangsettelsestillatelse for 6 765 nye boliger i januar-mars i år.

Mer enn tusen færre boliger
Det er en nedgang på 1 054 boliger, eller 13,5 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Av de nye boligene som er registrert igangsatt i mars 2012, er vel 500 studentboliger i Trondheim.

Tidligere denne uken la Boligprodusentens forening også frem tall som viste at igangsettingen av nye boliger var 3,2 prosent lavere i første kvartal i år enn i samme kvartal ifjor, og var 21,2 prosent lavere enn kvartalet før.

Les sakene:
- Ikke rart at boligprisene stiger så mye som de gjør
- Sikker på at 15-prosentregelen blir fjernet

Bygges færre næringsbygg
Ifølge SSB er det hittil i år registrert igangsatt 923 600 kvadratmeter bruksareal til næringsbygninger, en nedgang på 22 prosent sammenlignet med 2011. Bygningsgruppen fritidseiendommer, garasjer med mer gikk ned 15,6 prosent.

Totalt igangsatt bruksareal gikk ned med 17,8 prosent.

Les også:
- Dette går helt til skogs hvis man ikke tar grep nå

- Ikke rart at boligprisene stiger så mye som de gjør
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.