For en tid siden ble det klart at Privatmegleren ikke forlenger franchiseavtalen med Miguel V. Sørholt. Etter tid med uenigheter og uklarheter, er det nå klart at Privatmegleren henter fra egne rekker til å drive kontoret på Skøyen, som har vært det Privatmeglerkontoret med høyest omsetning.

Det er Privatmegler-stjernen Fredrik Dyve som nå overtar roret ved kjedekontoret på Skøyen etter Miguel V. Sørholt. Det bekrefter Dyve på telefon til DN.no.

- Det er riktig det. Jeg får den franchisen og rettighetene til området som det kontoret har hatt tidligere, sier Dyve.

Bakgrunn:Miguel V. Sørholt kastet ut av Privatmegleren

Synd for Miguel
Ifølge Dagens Næringsliv bestrider Sørholt at Privatmegleren har grunn til å si opp franchiseavtalen, og den profilerte eiendomsmegleren har varslet søksmål mot meglerkjeden.

- Jeg skal ikke dra inn omstendighetene rundt avtalen til Miguel, jeg synes det er synd at han ikke fikk forlenget, men når jeg fikk tilbudet om de samme rettighetene var jeg ikke i tvil. Jeg tror det blir utrolig spennende og jeg gleder meg veldig, sier Dyve.

Fredrik Dyve er ikke ny i Privatmegleren. Han har vært den mestselgende megleren i Privatmegler-systemet de siste årene og har sentrale roller ved kjedekontoret på Ullevål samt Privatmegleren Aksept.

- Jeg har jobbet knallhardt og liker å stå på. Flere viktige medarbeidere på kontoret på Skøyen har blitt borte, og kontoret omsetter ikke like godt akkurat nå, men det er jeg overbevist om at vi skal få til igjen, sier Dyve.

Rykteflom om Aktiv Eiendom-samarbeid
Etter at det ble klart at Sørholt ikke lenger får forlenget eksisterende franchise-avtale som utløper 1. oktober, har ryktene svirret rundt hvem som overtar. Et hett tips har vært at daglig leder ved Aktiv Eiendomsmeglings kontor i Frognerveien, Eirik Lande, skal overta Skøyen-kontoret sammen med Fredrik Dyve.

- Det kan jo du høre med Eirik om han vil bekrefte. Det er noe han får svare på, sier Dyve når han blir konfrontert med ryktene.

Også Eirik Lande selv er hemmelighetsfull rundt temaet.

- Det går jo mye rykter, og jeg har ikke noe lyst til å bekrefte det. Per dags dato forholder jeg meg til den arbeidsavatalen jeg har, og lar det bli med det, sier han til DN.no.

- Så ryktene stemmer ikke?

- Som jeg sa, så har jeg en avtale jeg forholder meg til nå, jeg har ikke noe mer å si til det.

- Når kommer det eventuelt en avkl#229?

- Nei, det får vi ta når jeg eventuelt bestemmer meg for å gjøre noe annet, avslutter Lande.

Ansettelser ikke avklart
Hvordan medarbeidersituasjonen vil bli ved kjedekontoret etter at Sørholt gir seg 1. oktober er foreløpig uklart, men ifølge Dyve har flere både tidligere og nåværende medarbeidere ved kontoret ytret sin interesse for å jobbe ved kjedekontoret på Skøyen.

- Flere av disse har henvendt seg til meg da situasjonen er som den er. Veldig mange av disse ønsker å fortsette å jobbe i det området, forteller Dyve.

LES OGSÅ:

Iskald vår gir kjølige hyttepriser

- Jeg har ikke gjort noe galt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.