- Vi har ingen kapasitetsutfordringer når det gjelder boliglån. Vi tar imot alle boliglånskundene vi kan få, sier Trond Bentestuen, som er DNBs konserndirektør med ansvar for privatmarkedet.

Han undestreker kjapt at kundene dog må oppfylle vanlige krav som betalingsevne og –vilje.

- Døren mi er vidåpen. Jeg har ingen begrensninger. Så lenge kunden oppfyller kravene vi stiller i DNB, får de lån, sier Bentestuen.

Landets største bank understreker dermed det som også kommer frem i Norges Banks utlånsundersøkelse: Norske banker melder om små lettelser i samlet kredittpraksis overfor husholdningene. Bankene melder om lettelser i kredittpraksisen over hele linjen, både på boliglån, førstehjemslån og rammelån med pant i bolig. Årsaken er kampen om å beholde markedsandeler, ifølge undersøkelsen.

Les også: Lettere å få boliglån

- Vi har ikke endret kredittpraksis i det siste, sier Bentestuen.

Han sier han «har en offensiv tilnærming til kreditt», og at banken jakter boliglånskunder hver eneste dag.

- Jeg er offensiv. «Jeg tar de kundene jeg vil ha», sier jeg til sjefen min.

- Og hva sier Rune Bjerke til det?

- «Gi gass», sier han til meg.

DNB-sjef Rune Bjerke uttalte til TDN Finans tidligere denne uken at banken planlegger volumvekst i boliglån i 2014.

- Vi har hatt en volumvekst i 2013, og planlegger en volumvekst i 2014, og det er ingenting som tilsier at vi ikke skal klare det, sa han til TDN Finans tirsdag.

Les også: Nå skal han låne ut mer til bolig

DNB understreker at banken vil være nødt til å vurdere å stramme inn kredittpraksisen igjen dersom etterspørselen etter boliglån øker mer fremover. Banken viser til nye og strengere krav til egenkapital.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.