Til sammen 4,2 milliarder kroner foreslås bevilget til bostøtte og tilskudd til ulike boligtiltak i 2014, framgår det av Kommunal- og regionaldepartementets budsjettforslag.

Husbankens utlånsramme omfatter også startlån som skal hjelpe personer med langvarige vansker på boligmarkedet til å skaffe seg egen bolig.

Regjeringen varsler også at den vil legge til rette for en boligstøtteordning som er bedre innrettet mot barnefamilier med lave inntekter og foreslår å styrke boligstøtten med 50 millioner kroner. Den samlede bevilgningen til boligstøtte blir på 3 milliarder kroner i 2014.

Regjeringen foreslår også å øke rammen til småkommuneprogrammet med 30 millioner kroner til 45 millioner kroner i 2014.

Småkommunesatsingen skal gi de minste kommunene mer kapasitet til å utvikle attraktive lokalsamfunn for innbyggere og næringsliv.

I forrige uke opplyste Husbanken at de var tomme for penger og nå hadde blitt tvunget til å avslå flere lånesøknader.

(©NTB)

Les også:
Alt om statsbudsjettet
Husbanken tom for penger: - Nå stanses boligprosjekter
De rødgrønne bruker 135 oljemilliarder (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.