- Vi valgte likevel Vollen på grunn av velferdstilbudet i Asker kommune og kvaliteten på skolen, sier Rune og Ingunn Engebakken til DN.no, som bor på den «dyre» siden av grensen.

Omtrent fire kilometer skiller sentrum av områdene Vollen i Asker kommune og Slemmestad i Røyken kommune. Nå må du ut med 2,86 millioner kroner mer for en gjennomsnittlig 200 kvadratmeter stor enebolig i Vollen sammenlignet med Slemmestad, ifølge tall fra Eiendomsverdi den siste måneden (se tabell nedenfor).

- Det rare er at man så å si har lik beliggenhet i begge områdene. Kjører du fem minutter kan du spare mye, for det er tiden man bruker mellom Vollen og Slemmestad, sier Marius Tveit, megler og daglig leder i DNB Eiendom Slemmestad, til DN.no.

Les mer:
Spår boligprisvekst i hele landet
Sjekk boligprisene der du bor

 

- Idyller begge steder
Arild Korstadhagen, områdesjef for Asker og Bærum i Eiendomsmegler 1 forklarer at det i hovedsak er kommune- og fylkesgrensen som har betydning, fordi det handler om at du er knyttet skole-og administrasjonsmessig opp mot den kommunen og det fylket du bor i.

- I prinsippet kan derfor to like boliger stå 500 meter unna hverandre og ha en relativt stor prisforskjell, sier han.

- Begge disse områdene ligger ved Oslofjorden og det er idyller begge steder. Beliggenheten er ganske lik. I tillegg til at prisen har med kommune- og fylkesgrensene å gjøre, er det nok noe forskjell i bygningsmassens alder på de to stedene også. Det har vært mye nybygging i Vollen-området de senere år,og det vil selvsagt også ha betydning for boligprisene, sier Korstadhagen.

5,3 millioner på Vollen
Rune og Ingunn Kveim Engebakken kjøpte en ny enebolig i rekke på drøyt 200 kvadratmeter for tre år siden. Nå har boligen en takst på 5,3 millioner. Selv om de nærmest kunne fått et ekstra hus til samme prisen noen steinkast unna, vektla de kvaliteten på tilbudet i de to fylkene.

- Her er det gode oppvekstvilkår og godt barnehagetilbud. Et hus er jo ikke et hus selv om det er 200 kvadratmeter. Vi kjøpte et nytt bygg, og du vil ikke få den samme kvaliteten om det er bygget i 1997 for eksempel, selv om det er billigere, sier Rune.

Ingunn er oppvokst i Asker og ønsket av den grunn å flytte hit. Rune, som er fra Oslo, hadde ingen preferanser.

- Plutselig dukket det opp et objekt til en grei pris innenfor de rammene vi hadde råd til, og da ble det det. Vi er veldig fornøyde her, sier Rune.

Prisforskjeller Slemmestad og Vollen:

- Flere og flere ser mulighetene i Slemmestad
Boligpresset i områdene rundt Oslo øker. Ifølge Korstadhagen var det ikke særlig interesse for disse områdene for 20 år siden, men nå øker toleransen for avstanden til Oslo med befolkningsveksten.

- Det er flere og flere kjøpere fra Oslo, Bærum, og Asker som ser mulighetene her. På enkelte visninger har det vært 70 prosent Oslo-beboere. Det er særlig barnefamilier og folk i midten av 30-årene og oppover jeg ser på visning. De ser kanskje at her får de mer plass å boltre seg på og en mer barnevennlig beliggenhet enn i Oslo, sier Tveit.

En enebolig vil koste deg betydelig mer i Akerhus fylkeskommune enn i Buskerud. Basert på boligprisstatistikken for mai fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) som utarbeides av analysebyrået Pöyry, vil en gjennomsnittlig enebolig på 200 kvadratmeter koste deg 5,1 millioner kroner i Akershus mot 3,76 for en tilsvarende enebolig i Buskerud. Her trekker Drammen opp snittprisen.

- Tallenes tale er klar. Det er et klart prisskille over fylkesgrensen. Postadressen er av betydning, Vollen er veldig attraktivt og godt kjent, mens Slemmestad er for enkelte ikke så kjent, men absolutt et område i vekst hvor folk ser potensial, sier Tveit.

Les også:
- Dette betyr fortsatt prisvekst i boligmarkedet
Lønnsveksten skal ned - men du får mer å rutte med
- Kraftig økning i nybolig-salget
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.