Rekordmange bruktbåter er til salgs på Finn.no, og salget går tregt, skriver Dagens Næringsliv.

I skrivende stund ligger det 18.600 bruktbåter til salgs, mens kun 221 potensielle kjøpere har lagt inn annonse på nettstedet. Siden nyttår er det publisert over 30.000 bruktbåtannonser fra privatpersoner.

- Vi har vært nødt til å redusere prisene. Jeg aner egentlig ikke hva som har skjedd. Men fra andre uken i mai var det bare full stopp i bruktbåtmarkedet, sier Anders Topland ved Grimstad Bådsenter til DN.

Han sier de tenker så det knaker for å finne årsaken.

- Kanskje er det en kombinasjon av mange ting, som billige sydenturer. Eller dårlig sommervær de siste årene. Så har vi jo dessuten solgt 300 - 400 nye båter årlig i mange år. Et sted måtte kanskje dette stoppe opp, sier Topland.

Svett
Topland sier han svettet litt da verdien på bruktbåtlageret passerte 15 millioner kroner og markedet nærmest forsvant.

Men med priskutt på rundt 10 prosent for de rimeligere båtene, og noe mer for dem som koster over millionen, har de fått lageret ned til under ni millioner.

- De tidene da du som bruktbåtselger kunne gjøre regning med å få minst like mye for båten som du i sin tid betalte da den var ny, er over, sier Topland til Dagens Næringsliv.

- Veldig stille
Jan Petter Meringdal hos Lunde Båt, som blant annet er agent for Bavaria-seilbåter, har heller ingen klar formening om hva det var som førte til bråstopp i lystbåtbransjen.

- I bruktmarkedet er det ingen tegn til bedring. Det undrer vi oss egentlig over. Men det skjedde samtidig som Norges Bank satte opp renten med et kvart prosentpoeng. Frem til da hadde vi solgt meget bra, sier Meringdal til DN.

Les også: Kjøpte drømmebåten - som var ulovlig å bruke

Flommer over av brukte båter

- Revolusjonerende båtskrog
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.