Pokerspiller Dag Martin Mikkelsen (24) har tjent seks millioner kroner på kortspill på fem år, men er opptatt av å sikre seg til den dagen hellet snur.

24-åringen fra Stavanger hadde en skattepliktig inntekt på 3,4 millioner kroner ifjor. Det gir ham en suveren plass på inntektstoppen i det norske pokermiljøet ifjor.

- Det er mitt beste år av de fem årene jeg har spilt, sier Mikkelsen til Dagens Næringsliv.

Millioninntektene stammer hovedsakelig fra Mikkelsens plass rundt finalebordet i European Poker Tour i Monte Carlo ifjor.

«Mister følelsen med pengene»
Mikkelsen fikk rundt fem millioner kroner for sin fjerdeplass i Monte Carlo-turneringen.

- Mange spillere sliter med at de mister følelsen med pengene, og så forsvinner pengene til ting de ikke burde eller en spiller spill en burde holdt seg unna. Når en kan vinne og tape flere hundre tusen kroner på én dag, så leder jo det fort til et høyt forbruk. Selv om inntekten ikke nødvendigvis blir så stor, så gjør jo det noe med forholdet til penger, sier Mikkelsen.

Etter å ha sikret seg milliongevinsten i Monte Carlo, kjøpte han ifjor sommer leilighet i Stavanger for tre millioner kroner.

I år har Mikkelsen blant annet startet opp skobutikk, der han selv er daglig leder. Mikkelsen har spilt poker på heltid og har ikke tatt noen utdannelse etter videregående skole.

- Jeg ser at det er behov for å sikre seg og få inntekter fra andre plasser enn poker. På et eller tidspunkt når en så langt en kan nå på sitt område i poker og da blir det vanskelig å tjene mer, mener Mikkelsen.

Vil helst ha stabil inntekt
Selv har Mikkelsen tapt i størrelsesorden 100.000-200.000 kroner på enkelte spill, men sier at han akkurat nå spiller med lavere innsatser.

- Jeg har investert penger i bolig og bedrifter og da må man nødvendigvis gå ned i risiko, sier Mikkelsen.

Ifølge Mikkelsen selv har han tjent 500.000-600.000 kroner på poker hittil i år, hovedsakelig fra nettet. Mikkelsen har ingen tro på at kan skal kopiere milliongevinsten fra Monte Carlo ifjor og sier han kun spiller denne typen turneringer et par ganger i året.

- Det er dyrt å spille, og taper man et par turneringer på rad, forsvinner det mye penger. Jeg har alltid likt å ha en stabil inntekt, istedenfor en variabel, sier Mikkelsen til DN.

Les også:

Märthas formue søkk vekk
Slik blir du Norges rikeste
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.