DnB Nor velger å ikke følge Bankklagenemndas uttalelse. Det går fram av en pressemelding som gikk ut tirsdag ettermiddag, og betyr at Ivar Petter Røeggen ikke kan forvente å få tilbakebetalt pengene han har investert i DnB Nors spareprodukter i perioden 2000-2006.

Det er alltid beklagelig når våre kunder ikke får innfridd sine forventninger til avkastning. Når markedene faller er dette et mulig utfall for aksjerelaterte spareprodukter. Det vi er uenig med Bankklagenemnda i, og som også fagmiljøene er uenige om, er blant annet beregningsmodeller og parametervalg for mulig framtidig avkastning. DnB Nor mener å ha dokumentert at produktene hadde gode utsikter til positiv avkastning, står det i pressemeldingen.

Røeggen tapte drøyt 260.000 kroner etter at DnB Nor anbefalte ham å låne en halv million kroner til investering i et av spareproduktene deres.

Har fått beskjed
Røeggen selv sier til DN.no at han har fått beskjeden fra DnB Nor om at de ikke kommer til å ta Bankklagenemndas uttalelse til følge.

- Ikke overraskende fra den kanten der, sier Røeggen på telefon fra Thailand.
Les også: - Nå skal jeg feire med en whisky!

Det var tirsdag ettermiddag Bankklagenemnda offentliggjorde sin avgjørelse i saken Røeggen hadde anlagt mot banken. Der slo nemnda fast at DnB Nor bør dekke tapet kunden har hatt på sin investering.

Nemndas uttalelse hvilte tungt på fagkyndig og NHH-professor Thore Johnsens knusende dom over de garanterte spareproduktene .

Les også: Frykter giganttap i DnB Nor
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.