Norske siviløkonomer blir fortsatt møtt med bekymret snakk om finanskrisen når de ber arbeidsgiveren om mer lønn. Blant annet slik tolker generalsekretær Anita Roarsen i Econa - siviløkonomenes forening - årets lønnsstatistikk som blir lagt frem i dag, skriver Dagens Næringsliv.

For to og tre år siden økte siviløkonomenes lønninger i privat sektor med henholdsvis ni og ti prosent. Fra ifjor til i år ligger veksten på 6,7 prosent.

- Kjøpekraften er tilbake og renten er lav, men jeg tror arbeidsgivere fortsatt bruker finanskrisen som et argument for å være forsiktige med lønnspålegget, sier Roarsen til DN.

PR og shipping på topp
Likevel er veksten større enn ifjor og en gjennomsnittlig grunnlønn for siviløkonomene i privat næringsliv ligger nå på 723.093 kroner.

De samme bransjene og de samme kullene tjener fortsatt mest. PR- og shippingbransjen ligger på topp, og kullene som gikk ut fra siviløkonomstudiene i Norge på åttitallet har de feteste lønningene. Kullet fra 1984 ligger på topp med en snittlønn på drøyt én million kroner i året.

Ny gjennomsnittlig grunnlønn for offentlig ansatte er 559.212 kroner.

Les også: Sjekk startlønnen i 75 yrker

<b>Sivilingeniører tirres av lav lønnsvekst</b>

Frister NHH-økonomer med 200.000 ekstra

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.