Sivilingeniører i privat sektor har i år opplevd at lønnsveksten er blitt mer enn halvert fra fjorårets 7,3 prosent vekst til 2,6 prosent i år, skriver Dagens Næringsliv.

Rundt tyve prosent av medlemmene med sivilingeniørutdanning opplever en reallønnsnedgang, viser sivilingeniørenes fagforening Teknas fersk lønnsstatistikk for mer enn 50.000 medlemmer som slippes i dag.

«Utnytte finanskrisen»
Ett av selskapene som er med på å dra ned snittet er amerikanskeide kontrastmiddel-produsenten GE Healthcare som kvitterte sine norske medarbeidere med en lønnsvekst på 0,4 prosent i år.

- Vi tjente 1,2 milliarder kroner ifjor og ledelsen inviterte til et nulloppgjør. Det er ingen forståelse blant de ansatte for at denne bedriften er i krise. Dette er vårt tredje beste år noensinne og, og jeg har aldri opplevd et så klart signal fra medlemmene våre på at de ikke er fornøyd med oppgjøret, tillitsvalgt i GE Healthcare, Ragnar Bendiksen til DN.

Han tror bestemt det handler om å utnytte finanskrisen.

Ledelsen i GE Healthcare mener de ansatte forstår frykten for fremtiden og at de ser usikkerheten i markedene.

Magert også i 2010
Tekna regner med at også 2010 blir et magert år med mange av de samme argumentene foran lønnsoppgjøret.

Fra ifjor til i år steg begynnerlønnen for sivilingeniører fra 413.000 kroner til 420.000. Fra 2007 til 2008 la begynnerlønnen på seg med hele 27.000 kroner.

Les også: Lukrativt for siviløkonomer


<b>Akademikere vil ut i det fri</b>

<b>Slik blir den nye prestasjonslønnen</b>

<b>De 10 største jobbintervju-tabbene</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.