Da DNB-sjef Rune Bjerkes to døtre i 20-årene skulle inn på boligmarkedet for første gang, fikk de hjelp av foreldrene. Døtrene fikk ha foreldrene som medlåntagere i boliglånene, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg befinner meg i en veldig priviligert situasjon, og derfor har vi også gitt barna våre et puff inn i boligmarkedet, sier Bjerke til DN.

Toppsjefen i landets desidert største bank er dermed en del av de mange foreldrene som hjelper barna inn i et marked der boligprisene har parkert begynnerlønnene.

Selv vil ikke Bjerke og DNB senke rentene for dermed å gi sitt bidrag til å hjelpe de unge som sliter i boligmarkedet.

- De kan forvente fortsatt lave renter. Jeg kan ikke utelukke at de går litt ned eller litt opp, men de vil forbli lave, sier Bjerke.

Liker ikke klassedelingen
Bjerke sier han ikke liker utviklingen der man får en økende klassedeling av boligmarkedet.

- Jeg snes det er veldig trist at man får en sterkere klassedeling av boligmarkedet, de de som ikke har en ressurssterk familie til å hjelpe seg, sakker akterut. Det er synd at det er sånn, og man bør virkelig gjøre noe for å endre på det, sier DNB-sjefen.

- Det er viktig at ungdom får det lettest mulig når det gjelder å skaffe seg sin egen bolig. Det er en viktig del av et velferdssamfunn, legger han til.

Les også: Forsaker hytte og Tesla for barna

<b>Mamma og pappa må bla opp</b>

<b>Barns bolig den nye spareformen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.