Korrigert artikkel. Det var ikke Formuesforvaltning som stod bak prosjektet.

Ved Oslo byfogdembete ble det igår åpnet konkurs i boet til selskapet PAAS, tidligere Pueblo Amistad as, som satset stort på utbygging av ferieleiligheter på Gran Canaria, skriver Dagens Næringsliv.

- Prosjektet fikk en utvikling som mildest talt var uheldig. Byggearbeidene ble i en periode stanset og en fikk en del utfordringer i forhold til de spanske bygningsmyndighetene der nede, og fikk ikke bygget så mye som en ønsket, sier advokat Gerhard Holm i Thommessen, som har bistått prosjektet i forbindelse med problemene det kom opp i.

Satsingen på prosjektet Monte Carrera har blitt et mareritt både for investorene og leilighetseierne, og en halv milliard kroner har gått tapt i det norske utbyggingsprosjektet.

Stortap på manglende bankgaranti
40 norske leilighetskjøpere taper stort, millionbeløp for flere, på at utbygger er slått konkurs. Selve prosjektet er seks år forsinket.

- I dag er det 60 norske kunder som sitter med gyldige kontrakter i prosjektet, hvorav 40 av dem ikke har noen bankgaranti, sier administrerende direktør Odd Nymark i Eiendomsmegler 1 Oslo Akershus til DN.

Blant kjøperne av leilighetene er fotballspiller Sigurd Rushfeldt som betalte 1,5 millioner kroner i depositum for en leilighet. På grunn av at han hadde bankgaranti har han fått pengene tilbake.

Les også: Slik unngår du ferieboligtabbene i utlandet

<b>Spania-boom for solhungrige nordmenn </b>

<b>Sug etter feriebolig i utlandet</b>

Ferieparadis ble investorfelle

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.