- Jeg ser ikke bort fra at vi kan se rekordlave renter ned mot 2,0 for de beste lånekundene, sier seniorrådgiver Gisle Høyland i Norsk Familieøkonomi til Dagbladet.

På onsdag er det på ny rentemøte i Norges Bank og ekspertene er så godt som samstemte i at sentralbanksjefen vil sette ned renten med ytterligere 0,5 prosentpoeng til 1,5 prosent.

Det kan gi boliglånsrenter ned mot tre prosent for deg og meg om kort tid.

Les også: Her får du beste lånerente akkurat nå

Høylands tips om at renten kan dale til to prosent for de beste kundene tar utgangspunkt i DnB Nor ferske rapport om økonomiske utsikter der banken anslår at styringsrenten kan bunne på 0,75 prosent i oktober.

Les også: Lav rente i fem år og Rentebunn 0,75 prosent

Renteekspertene tror ikke boligrenten vil settes laverer enn to prosent. Årsaken er at ingen tror Norges Bank vil gå lavere enn 0,75 prosent i sin styringsrente fordi det svekker effekten av den såkalte rentemedisinen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.