Øystein Stray Spetalen får støtte av fylkesmannen i striden med hyttenaboen Carl Christian Fon i Sandefjord, skriver Dagens Næringsliv.

Investoren har hisset seg opp over naboens flytebrygge på 34 meter, og har klaget saken inn for kommunen.

Etter laber respons fra lokalt byråkrati, tok Spetalen saken videre til Fylkesmannen i Vestfold som har gitt investoren full støtte.

– Det er svært uheldig hvis det gis tillatelse til en så stor bryggeutvidelse som i foreliggende sak, står det i brevet som er sendt til Sandefjord kommune.

I brevet kommer det frem at miljøavdelingen hos Fylkesmannen vil vurdere å påklage et eventuelt positivt vedtak for naboen.

– Jeg er fornøyd med fylkesmannens konklusjon. Som nabo er jeg rettslig part i denne saken. Jeg har uttalelsesrett og klagerett, og jeg forventer at kommunen behandler byggesaker i tråd med gjeldende lover og regler, sier Spetalen til DN.

Naboen avviser ulovligheter
Saksbehandler Anne Kristin Engerdahl i Sandefjord kommune sier de bare ba Fylkesmannen om et faglig råd.

- Nå tar vi opp saken til behandling igjen, og gjør et vedtak på det, sier Engerdahl til DN.

Forholdet til hyttenabo Carl Christian Fon har vært anstrengt i en årrekke, noe som har resultert i flere konflikter som kommunen har måttet ordne opp i.

Carl Christian Fon, entreprenør og nabo, stiller seg fullstendig uforstående til Spetalens klage og avviser at han har begått ulovligheter. Fon fikk godkjent en brygge på eiendommen sin i 1998. I vedtaket fremgår det at bryggen skulle ha en lengde på nærmere 20 meter.

Øystein Stray Spetalen kjøpte landstedet på Berganodden ved Yxnøy av Berit Bettum for 16 millioner kroner i 1997.

Les også: Spetalen krever at naboen bøtelegges


<b>- Jeg har hatt rett hele tiden</b>

<b>Spetalen tjente 130 millioner med liten risiko</b>

<b>- Jeg vet hvor mange syltelabber som prøver å stjele sånne penger</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.