Investor Øystein Stray Spetalen er fornøyd med å tjent 130 millioner kroner på aksjer ifjor uten mye risiko, skriver Finansavisen.

Spetalens investeringsselskap Ferncliff TIH satt igjen med et overskudd på 78,2 millioner kroner ifjor, mot 49,9 millioner kroner året før.

- Selvfølgelig kunne jeg økt eksponeringen og tjent enda mer, men utfra den reduserte risikoen så er jeg veldig fornøyd med fjoråret, sier Spetalen til avisen.

Ferncliff hadde ved årsskiftet en balanse på 2,1 milliarder kroner, av dette var én milliard kroner bankinnskudd.

Har bare én anbefaling
Men selv om Spetalen ikke gamblet med formuen ifjor, vil han fortsette å lete etter doblingskandidatene i aksjemarkedet.

- Jeg har ikke lyst til å si noe om markedet. Jeg tror det vil gå både opp og ned. Slikt sett er aksjemarkedet fantastisk. Ting vil dobles og halveres de neste tre månedene. Det gjelder bare å finne dem, sier Spetalen.

Superinvestoren kommer likevel med et aksjetips overfor Finansavisen, oversendt per mail:

"Jeg har én anbefaling. Algeta. Tror selskapet innen et par år er mer verdt enn DnB Nor."

Les også: Himmelferd for Algeta


- Jeg vet hvor mange syltelabber som prøver å stjele sånne penger

Spetalen er stolt av sisteplassen

Spetalen krever at naboen bøtelegges
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.