Høye leiepriser, strengere egenkapitalkrav og velstående foreldre presser opp prisene på de minste leilighetene opp, mener flere meglere.

En 32 kvadratmeter stor leilighet på Økern i Oslo ble nylig solgt for 1,7 millioner kroner, drøyt 400.000 kroner over prisantydning, skriver Dagens Næringsliv.

I tillegg kommer fellesgjelden på 225.000 kroner, noe som gir en reell salgspris på over 1,9 millioner kroner.

–Helt utrolig. Før kunne man krige om leiligheter på rundt femti kvadratmeter. Nå står krigen om de aller minste leilighetene, sier Magnus Nordli i Privatmegleren, som nylig solgte leiligheten som hadde en prisantydning på 1,290 millioner kroner

Han tror de minste leilighetene vil fortsette å stige relativt sett mye i pris, og spår et solid løft også i områder som tidligere ble sett som mindre attraktive.

Ikke New York-tilstander
Megleren tror utviklingen i Oslo vil ligne mer og mer på andre storbyer, der prisene i sentrum er så høye at de aller fleste må belage seg på å bo et stykke utenfor.

– I New York koster en 40 kvadratmeter stor leilighet fem millioner dollar, uten at jeg tror vi kommer dit. Men om 10–15 år tror jeg ikke vanlige folk vil ha råd til å kjøpe leilighet alene. De som har mye penger vil kjøpe og leie ut.

Andre eksempler på småleiligheter som nylig har blitt solgt for over to millioner kroner er en 32 kvadratmeter stor leilighet i Gabels gate på Frogner til 2,25 millioner kroner, 250.000 kroner over takst og en kvadratmeterpris på over 70.000 kroner. En leilighet på 35 kvadratmeter i Waldemar Thranes gate gikk ifølge Dagens Næringsliv for nær 2,4 millioner kroner.

Les også: - Det er bygget altfor få boliger

<b>Her vil boligprisene øke mest de neste årene</b>


<b>Advarer mot norsk rentesjokk</b>

<b>- Boligen gjør deg aldri mer rik</b> (2010)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.