Boligutbyggere som Peab og Selvaag dropper planlagte leiligheter og bygger rekkehus i stedet, fordi det er mer lønnsomt, skriver Dagens Næringsliv.

– For oss som utviklere er det viktig å treffe det markedet etterspør, Det er stor etterspørsel etter rekkehus fra barnefamilier som vil ha en hageflekk og bo i et område hvor man kan slippe barna mer ut, sier administrerende direktør Petter Moe i Peab til DN.

Rekkehusutbygging utgjør nå en tredel av Peabs totale utbygging.

Også i Selvaag Bolig har man valgt å rydde bort tegninger over planlagte leilighetsprosjekter til fordel for rekkehusbygging flere ganger.

Færre naboklager er også en faktor som nå bidrar til at det er lettere å bygge rekkehus. Naboer i et utbyggingsområde ser blidere på at det bygges rekkehus i deres nærmiljø enn leilighetsblokker.

Strakk seg langt
Samboerparet Thomas Liebe (29) og Veronika Wilmann (33) strakk seg en halv million kroner over hva de hadde planlagt å bruke for å sikre seg et av de siste rekkehusene på byggeprosjektet i Treskeveien på Manglerud sørøst for Oslo sentrum.

Prisen ble til slutt 4,8 millioner kroner for det 105 kvadratmeter store rekkehuset – med hageflekk.

– Da prisene først ble annonsert, var de høyere enn forventet. Men etter å ha gått på flere visninger i området og sett hvordan prisene på brukte rekkehus har skutt i været, måtte vi bare slå til, sier Liebe til DN.

Prisen på det 105 kvadratmeter store rekkehuset med en liten hageflekk var 4,65 millioner kroner.

Han er ingeniør og jobber innenfor oljeindustrien, mens samboeren jobber innenfor eiendomsutvikling. De har oppspart egenkapital, så de håndterer gjelden bra med sine lønninger.

Les også: Solid boligprishopp - igjen

- Skal du vente på boligprisnedgang, må du vente 15-20 år


<b>- 30 kvadratmeter når du er 40 år er ikke så kult</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.