Bestillingene er knyttet til to av selskapets tre opsjoner for bygging av oppjekkbare rigger ved Dalian-verftet (DSIC Offshore). Hver av riggene har en prislapp på 209 millioner dollar, eller omkring 1,15 milliarder kroner, inkludert prosjektkostnader.

- Vi er tilfreds med å ha utøvet to av riggkonstruksjonsopsjonene med DSIC tidligere enn planlagt. Etterspørselen for høyspesifikasjons oppjekkbare rigger er økende, og vi venter at inflasjonen i verftskostnadene fortsetter ut året. Ved utgangen av 2013 vil vi eie og operere fire høyavanserte oppjekkbarebare rigger for harde farvann med de mest tekniske og avanserte boresystemene i verden, sier konsernsjef Robert W. Rose i Prospector.

Med utøvelsen av opsjonene har Prospector totalt fire rigger under bygging.

- Kontrakten og betalingsbetingelsene er konsistente med ordrene for de 2 riggene som ble bestilt i desember 2010, heter det en melding fra selskapet.

Selskapet venter å ta levering på begge riggene i tredje kvartal 2013.

Prospector har samtidig sikret ytterligere to opsjoner for to nøkkelferdige nybygg til 203 millioner dollar hver, eller cirka 1,1 milliarder kroner, med levering innen henholdsvis 27 og 31 måneder, og med gyldighet inntil 31. desember 2011 og 31. mars 2012, respektivt. Som del av den nye avtalen er også opsjonslengden på den opprinnelige tredje opsjonen forlenget til 31. desember 2011.

Les også:
BP kan være på vei tilbake til Mexicogulfen
Sevan Drilling priset
Høyeste oljepriser på over to år
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.