Oljerelaterte aksjer leder an i oppgangen på Oslo Børs onsdag, mens Gjensidige trekker noe ned etter Trygs kvartalsrapport.

Petroleum Geo-Services (PGS) er blant oljeserviceaksjene som stiger mest onsdag etter svak utvikling tidligere denne uken etter resultatvarselet fra TGS-Nopec.

SEB skriver i en oppdatering onsdag at de har kuttet sine estimater på PGS grunnet lavere utnyttelsesgrad og forventning om lavere salg fra selskapets seismikkbibliotek.

Basert på dette ser SEB det som sannsynlig at PGS vil bryte sine lånebetingelser i fjerde kvartal 2015, og er med det av samme oppfatning som J.P. Morgan.

SEB venter at PGS' nettogjeld vil stige til 1.246 millioner dollar innen utgangen av 2015. Med det vil selskapet ha en gjeldsgrad på 3,3, ifølge SEBs estimater, og dermed bryte lånebetingelsen på 2,75.

Dersom selskapet kommer i brudd venter meglerhuset at PGS vil søke fritak fra betingelsene hos bankene.

PGS skriver i sin årsrapport, som ble offentliggjort i dag, at selskapet har «robust gjeldsstruktur» og «tilstrekkelig finansiering og likviditet til å støtte drift- og investeringsprogrammer».

Samtidig skriver PGS imidlertid at «forverret fremtidig markedsutvikling kan kreve at PGS må iverksette tiltak for oppfylle eller søke å endre finansielle betingelser, endre låneavtaler eller refinansiere gjeld».

PGS-aksjen stiger 5,8 prosent til 44,90 kroner, omsatt for 66 millioner kroner.

Det danske forsikringsselskapet Tryg la frem svakere resultater enn analytikerne ventet onsdag, og Nordea Markets mener det var særlig negativt at det tekniske resultatet var lavere enn ventet. Antallet værrelaterte hendelser var noe høyere enn meglerhuset ventet, men det var ikke dramatisk.

Trygs norske virksomhet fikk en combined ratio på 97,2. I kvartalsrapporten skriver de at det var et høyt antall boligbranner i Norge i perioden. Nordea mener Trygs resultater har en negativ overføringseffekt til Gjensidige Forsikring, men ikke til Protector Forsikring.

DNB Markets trekker også frem at svakere enn ventet combined ratio for Tryg er negativt for Gjensidige.

«Det ser ut til at Combined ratio, spesielt for den norske virksomheten, var svakere enn ventet. Både skader forårsaket av vær og brann, samt en svakere utvikling innen næringslivssegmentet ser ut til å ligge bak høyere utbetalinger enn normalt», skriver DNB Market.

Gjensidige-aksjen faller 1,2 prosent til 142,4 kroner, mens Protector stiger 0,4 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,49 prosent til 659,55 poeng, omsatt for 2,3 milliarder kroner.

Les også: Vil be om ni års fengsel for Fred A. Ingebrigtsen

Seadrill velger seg april

Drar opp oljeetterspørselen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.