Røkkes og Eidsvigs private investeringsselskap The Resource Group TRG AS (TRG AS) kunne notere over en halv milliard kroner på bunnlinjen i 2010.

TRG, som eies med 98 prosent av Kjell Inge Røkke og 2 prosent av hans kone Anne Grete Eidsvig, fikk et årsresultat på 610 millioner i fjor mot et årsresultat på 347 millioner kroner året før.

- Det positive resultatet i 2010 skyldes primært mottatt utbytte, heter det i årsrapporten.

Putter en kvart milliard i lommen
Styret i TRG AS foreslår at det settes av en kvart milliard, eller 252 millioner kroner, i utbytte for 2010.

Resterende av årsresultatet, 357 millioner kroner, overføres til en allerede svulmende pengebinge. Egenkapitalen i selskapet var ved utgangen av 2010 på nær 6 milliarder kroner, mens gjelden var omkring 450 millioner kroner, hvorav mer enn halvparten er avsatt utbytte.

Regnskapet viser også at Røkke kvittet seg med flyparken før inngangen til 2010.

Betydelig bedring for konsernet
TRG AS eier 99,45 prosent av TRG Holding AS som igjen er hovedaksjonær i Aker ASA, som er største aksjonær i oljeserviceselskapet Aker Solutions og Aker Drilling med flere.

Samlet fikk TRG-konsernet et driftsresultat på 268 millioner kroner av driftsinntekter på 7,5 milliarder kroner i 2010. Dette er opp på begge nivåer fra 2009, da driftsresultatet var minus 1,6 milliarder av en omsetning på 6,3 milliarder kroner. Økningen i driftsinntekter skyldes primært at riggene Aker Spitsbergen og Aker Barents kom i drift i løpet av året, ifølge årsrapporten.

Les også: Utfordrer Røkke

- Resultatregnskapet reflekterer at datterselskaper er på vei inn i en driftsfase, men bærer preg av at enkelte selskaper fortsatt er inne i en oppstarts- og investeringsfase med lave inntekter, heter det i årsrapporten.

Årsresultatet for konsernet ble 514 millioner kroner, mot minus 2,6 milliarder kroner i 2009, hensyntatt resultat og tap fra avviklet virksomhet. Utbytte fra konsern ble foreslått til 231 millioner kroner, hvorav største mottaker er nettopp Røkkes private investeringsselskap TRG AS.

Konsernet hadde en egenkapitalandel på 40 prosent ved utgangen av 2010, tilsvarende 16,9 milliarder kroner.

- Med balansen som fundament vil TRG fortsette å være en pådriver i industriell utvikling med et langsiktig perspektiv, heter det i årsrapporten.

-Forberedt på stor volatilitet
Hvert av selskapene som inngår i TRGs porteføljer av investeringer er "i utgangspunktet" godt posisjonert i forhold til fortsatt stigende etterspørsel etter en bærekraftig produksjon av energi og mat, ifølge årsrapporten.

- Hver for seg har disse markedene store betydning for utviklingen av TRGs underliggende verdier. TRG er forberedt på fortsatt stor volatilitet i begge disse markedene, heter det.

Konsernet legger til at det venter at etterspørselen etter energi vil fortsette å øke på lengre sikt. Dette ventes skape etterspørsel etter teknologiproduktene og tjenestene som leveres av selskapene i TRGs portefølje, og innebære langsiktige, gode markedsmuligheter. Det vises også til gode ordrereserver og kontraktsportefølljer. Konsernet understreker imidlertid at horisonten er uklar.

- Det presiseres at det er betydelig usikkerhet knyttet til vurderinger av fremtidige forhold, heter det.

Les også:
Røkke varsler oppkjøpsrush
- Jeg lider av gigantomani
Bygger herskapshus med seks tjenesteboliger (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.