Den største diamanten som er funnet på over et århundre legges nå ut for salg. Steinen er på størrelse med en tennisball.

Diamanten ble tirsdag døpt Lesedi La Rona – eller Vårt lys på bantuspråket tswana. Steinen på 1.100 karat ble funnet i november i Karowa-gruva i Botswana.

For å finne en kjøper sender diamantselskapet Lucara nå den sjeldne kostbarheten ut på en turné.

– Målet med turneen er å vise fram steinen til potensielle kjøpere, sier Lucara-sjef William Lamb. Han er til stede på en gruvekonferanse i Cape Town der steinen fikk navn.

Lesedi La Rona ble valgt ut etter en konkurranse der innbyggerne i Botswana kunne komme med forslag.

Lamb er naturlig nok på utkikk etter søkkrike kjøpere. Men å turnere med en hendig, liten og ekstremt verdifull gjenstand er ingen enkel affære.

– Vekt-til-verdi-forholdet gjør steinen til den kanskje mest verdifulle gjenstanden på kloden. Av hensyn til sikkerheten vil vi derfor ikke fortelle folk hvor vi reiser med den, vi vil ikke gi ut noen informasjon om det fordi vi vil beskytte våre verdier, sier Lamb. (©NTB)

Følg markedene i DN Investor

Les også:

- Frykten for «credit crunch» stiger

Frykten rir markedet

Analytiker om mulig oppkjøp: - Nå venter vi spent (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Holmenkollmarsjen flyttes - helgens vær har tæret hardt på forholdene i marka

 
Holmenkollmarsjen blir tøffere i år
Se de tøffe bakkene som venter årets deltakere etter at rennet ble flyttet til nasjonalanlegget i Holmenkollen på grunn av dårlige forhold i marka.
01:09
Publisert: