En jublende Christopher W. Davidsen og det norske laget tok i  mot sølvmedaljen i kokke-VM Bocuse d'Or onsdag kveld. Det islandske kokkelaget tok bronse, mens gullet gikk til  USA.

24 kokker deltar i Bocuse d'Or, verdens mest prestisjefylte og vanskeligste kokkekonkurranse. 

Fra Trondheim til Lyon

Norske Christopher William Davidsen tok seg til finalen etter å ha blitt nummer to i den europeiske delfinalen i mai 2016. Davidsen, som til daglig jobber på restauranten CAYA i Trondheim, har med seg assistenten Håvard Werkland til Lyon.

Den første Bocuse d'Or-konkurransen ble arrangert for 30 år siden. 

Årets fatrett er Bresse-kylling og skalldyr, en tolkning av en berømt lokal oppskrift og en hyllest for å feire byen og konkurransens far Paul Bocuse.

Vegansk retter

Nytt av året er for øvrig at tallerkenretten skal være hundre prosent vegetabilsk, med mål å fornye konkurransen og utfordre kokkenes kreativitet. Vanligvis består tallerkenretten av fisk. Davidsen har valgt å satse på en vegansk rett som blant annet består av jordskokk. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hvorfor bruke tre gryter når du kan nøye deg med én? Her er den perfekte alt-i-ett-gryten.
Pilaff med kylllng og blomkål er den ultimate alt-i-ett-gryten.
01:02
Publisert: