Kampen om normale familieboliger på Østlandet har i høst gitt ville budrunder, og kjøperne strekker seg til bristepunktet for å få en bolig med hageflekk.

Eneboliger er utenfor rekkevidde for mange. Dermed står slaget om rekkehusene, og i høst har salgsprisene fort endt på nærmere millionen over prisantydning.

Dette rekkehuset på Jar i Bærum ble i dag solgt for 4,35 millioner kroner - 1,46 millioner kroner over prisantydningen på 2,89 millioner kroner.

Taksten fra 13. september ble satt til tre millioner kroner.

- Med de som er registrert via Finn.no og de som var på visning var det til sammen 130 interessenter. Og det er jo veldig mange, sier Marcus Longem i Privatmegleren Park, som sto for salget.

Se bilder av boligen på Finn.no (ekstern lenke)

- Har ikke bommet
Longem bekrefter at det er høyt trykk i rekkehusmarkedet, spesielt i området mellom Oslo Vest og Bærum, etter som det tiltrekker kjøpere fra begge steder.

- Flere av interessentene påpekte at det er behov for flere rekkehus i dette området for å møte etterspørslen fra barnefamilier, sier Longem.

- Men når prisen til slutt ender 50 prosent over takst og prisantydning har vel du og takstmannen bommet? Lokkepris?

- Nei. Selv føler jeg ikke at jeg har bommet, men har gjort en god jobb med markedsføring, fått mange på visning og fått prisen til å bli det den er, sier Longem.

Longem sier han satte prisantydningen ut fra markedet, salg rundt Jar den siste tiden, og hva en oppgradering til moderne standard vil koste.

- Høres helt vanvittig ut
- Det høres helt vanvittig ut. Når boligen går 50 prosent over antydning, er det villedende og ingen veiledning. Da blir det bare irriterende, sier administrerende direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Selv om det er til dels store gap mellom prisantydning og salgspris i Bærum om dagen, tror ikke Tveter lokkeprisene er tilbake.

- Men meglere og takstmenn burde være raskere til å justere prisantydning og takst etter prisutviklingen, sier Tveter, men tilføyer:

- Enkelttilfeller der man ikke treffer må man akseptere - av og til går det skikkelig på snørra.

Andre rekkehus i Bærum solgt de siste dagene:

Tall i millioner kroner.

Les også: - Boligen gjør deg aldri mer rik

- Finnes ikke nok normale familieboliger

<b>Slik får du lån til over pipen</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.