Anders Damberg nøt Rema-festen fra en hengekøye.
Anders Damberg nøt Rema-festen fra en hengekøye. (Foto: Javad M. Parza)
Liggende i ei hengekøye, med rosa solbriller og en gratis iskaffe i hånden, betrakter Rema 1000-ansatt i Vinje i Telemark, Anders Damberg, folkelivet rundt seg i Holmenkollen i Oslo.

Rundt ham er det over 8000 kollegaer i Rema 1000. De er gjester i det som trolig er tidenes norske firmafest.
– Jeg trodde ikke denne Reitan-familien i Trondheim var så rause, jeg, men det er de. Dette er jo fantastisk, fastslår Damberg.

Spleiselag

Etter det DN kjenner til koster Rema-festen rundt 100 millioner kroner, men ingen i Rema vil bekrefte disse tallene. Storparten av regningen tar

Rema, men hver kjøpmann må betale 2000 kroner i egenandel per deltager de har med seg. Egenandelen er lik enten den ansatte kommer fra Oslo eller Honningsvåg. Kjøpmennene må dermed ut med rundt 16 millioner kroner for gildet

– At jeg må betale en egenandel for de ansatte synes jeg er bare rett og rimelig. Jeg er jo selvstendig næringsdrivende, og dette er mine ansatte, sier kjøpmann Henning Stokdal fra Rema 1000 Årstaddalen i Egersund

Han har med seg 13 av 16 ansatte til Oslo, og kom gående med mange av dem – alle kledd opp i fargerike solbriller og rosa parykker.

– Det handler om å gjøre en forskjell i hverdagen, og vi har tatt mottoet om tusen farger på alvor.

Såpeboblefest

Mange av de Rema-ansatte hadde tatt utfordringen med å kle seg i sine favorittfarger – for å sette farge på arrangementet som har fått navnet «1000 colours of Rema».

- Jeg har fått beskjed av disse om hva jeg skal ha på meg, og da gjør jeg det, forklarer kjøpmannen.

I et tårn som var oppbygd for anledningen i Holmenkollen snurret dj Asbjørn Slettemark plater, mens såpebobler i tusentall ble spredd utover området.

Odd Reitan, sønnene Ole Robert og Magnus Reitan var begge innom Holmenkoll-festen fra start, men dro etter ganske kort tid for å forberede seg til dagens høydepunkt – middagen og festen i Telenor Arena lørdag kveld, hvor samtlige rundt 8500 som var i Holmenkollen, også var invitert.

Alkoholfritt

Holmenkollen-tilstelningen var alkoholfri, men deltagerne hadde fri tilgang på gratis mat og drikke gjennom hele dagen. Flere av Rema 1000s største leverandører stilte opp og delte ut produkter.

KLAR FOR FEST. Finansdirektør Kristin S. Genton i Reitangruppen koste seg med norske jordbær på festivalen i Holmenkollen.
KLAR FOR FEST. Finansdirektør Kristin S. Genton i Reitangruppen koste seg med norske jordbær på festivalen i Holmenkollen. (Foto: Javad M. Parza)
– Det er en fantastisk dag. Alt er veldig godt tilrettelagt, fastslår finansdirektør i Reitangruppen, Kristin S. Genton, mens hun gikk rundt med en kopp norske jordbær i hånden.

Rema-festen er lagt til 1. pinsedag fordi alle Rema 1000-butikker har stengt da og mandag, slik at alle ansatte kan være med. Etter stengetid pinseaften har det derfor strømmet til med Rema-ansatte fra hele landet til Oslo

Jan Fredrik Karlsens Playroom er leid inn at Rema for å arrangere festen, og kjente artister som Brazz Brothers, Nicon & Vinz og Kurt Nilsen entret i tur og orden scenen i Holmenkollen mellom 13 og 17. Deretter gikk turen videre til Telenor Arena. Hvem som kommer under kveldsarrangementet er hemmelig.

 

Les også:
«Et av de raskest voksende selskapene noensinne»
Sony krever VM-granskning av denne mannen
Brende: - Rettigheter bør bli FN-mål (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.