Det er få nøkkeltall av betydning på agendaen før Den europeiske sentralbanken holder sitt rentemøte på torsdag. Tirsdag skal flere av medlemmene i Federal Reserves rentekomité tale, og markedet ventes å rette sin oppmerksomhet mot disse.

«Rentemarkedet ventes å bli fanget i enda en range-drevet handelssesjon og fokuset ventes å være på torsdagens ESB-møte», skriver Danske Bank Markets i sin morgenrapport.

Danske-økonomene tror også at medlemmene av Federal Reserves rentekomité som skal tale i ettermiddag vil få oppmerksomhet siden det er deres siste sjanse for å uttrykke seg før de går inn i stillerperioden før neste rentemøte. Sentralbanksjef Janet Yellen er blant talerne.

Venter forlenget QE-program

Flere økonomer venter at ESB vil holde pengepolitikken uendret på torsdag, men at de vil utvide verdipapirkjøpsprogrammet ved en senere anledning.

Ifølge estimater innhentet av Bloomberg News venter majoriteten av 53 økonomer at programmet vil forlenges innen det første møtet i 2016.

Dersom ESB utvider programmet venter flertallet av økonomene at Den sveitsiske nasjonalbanken vil intervenere for slik at valutaen ikke appresierer, skriver Bloomberg News.

Svekket krone mot euro

Kronen er mandag morgen svekket med trekvart øre mot euro, til 9,2070, sammenlignet med nivået ved stengetid på Oslo Børs mandag.

Mot dollar er kronen i samme tidsrom styrket med om lag tre kvart øre, til 8,1236.

Euro er om lag uendret på 1,1335 dollar, sammenlignet med kursen på 1,1327 dollar i New York mandag kveld.

Norske statsobligasjonsrenter med 10 års løpetid sluttet opp mandag på 1,558 prosent, mot 1,519 prosent fredag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Mattilsynet: Lakseprodusenter solgte ILA-smittet laks

Fredriksen-selskaper tynger børsen

Apple avslører hemmelige strømmetall

Se DNTV: Slik skal norsk næringsliv redde klimaet

Slik skal norsk næringsliv redde klimaet.
Jens Ulltveit-Moe leverer tirsdag en rapport til Erna Solberg om hvordan næringslivet kan redusere utslippene.
01:31
Publisert: