Fredag kveld norsk tid møtte en gruppe republikanske representanter president Barack Obama i Det hvite hus for å forsøke å komme til enighet om økonomiske spørsmål. Krangelen om budsjettet har ført til at store deler av statsapparatet har måttet stenge, og hundretusenvis av statsansatte er permittert på ellevte dagen.

En republikansk rådgiver i Representantenes hus opplyser til nyhetsbyrået Reuters at et nytt forslag nå er på bordet, men han ga ingen detaljer om innholdet.

Tom Cole, en republikansk representant som står nær Husets leder John Boehner, sier de nå venter på svar fra Det hvite hus.

- Hvis Obama gir signaler om at han er villig til å underskrive en kortsiktig avtale om gjeldstaket, så vil Republikanerne stemme for å gjenåpne regjeringskontorene.

Les mer:
Tegn til bevegelse i budsjettkrisen i USA
Obama avviser forslag om kortsiktig løsning

Mest lest på DN.no i dag:
Kronen raser
Norge øker fallhøyden
- Bare fordi du er flytekniker betyr det ikke at du har peiling (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.