Offshore-kranselskapet TTS kunngjør i dag resultatet tidligere enn planlagt grunnet betydelige negative avvik, ifølge en melding fredag.

Selskapet hadde omsetning på 565 millioner kroner i tredje kvartal og et bruttoresultat (ebitda) på -60 millioner kroner, ifølge en melding fredag.

company:tts

TTS opplyser samtidig at selskapet er i brudd med sine lånebetingelser i tredje kvartal, og waiver er mottatt.

Samlet ordreinngang i tredje kvartal var 890 millioner kroner, mens ordrereserven ved utgangen av september var 2.853 millioner kroner.

Ordrereserven økte rundt 500 millioner kroner i kvartalet inklusive økning i joint ventures i Kina.

TTS skriver at oppbyggingen av en ledende markedsposisjon for avanserte offshorekraner for rigger og offshore-fartøyer, har vært mer krevende enn forutsatt, ifølge TDN Finans.

For å sikre leveranser til rett tid har det vært betydelige kostnadsoverskridelser både på ressurser og innkjøpte komponenter. I kvartalet var den samlede negative effekten av dette 30 millioner kroner.

«I tillegg har et vanskelig marked for standard skip og utsettelser av en rekke kontrakter ført til økte avsetninger og kostnadsoverskridelser på pågående «heavy lift» kranprosjekter og dekksutstyr-leveranser. Dette hadde en negativ ebitda-effekt på 20 millioner kroner», heter det.

Videre er resultatet også påvirket av restrukturering av driften i Tyskland og avskrivning av varelager. Inkludert restruktureringskostnader og varelager, er den totale negative ebitda-effekt av dette rundt 15 millioner kroner i kvartalet.

Selskapet opplyser at det har mottatt en betaling for det første året av en treårig «earn- out»-avtale med Cameron knyttet til salget av boreutstyrsvirksomheten, på rundt 23 millioner kroner.

TTS Group vil legge frem rapporten for tredje kvartal 7. november.

TTS-aksjen er ned 14,3 prosent på Oslo Børs fredag. Sålangt i år er kursskrellet nær 30 prosent, mens børsen på samme tid har gått over 20 prosent.

Les også:
Ole Enger (65) har vært toppsjef halve livet
Jobbet for Rema - etter valget

Ti prosent Dreamliner-rabatt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.