China Oilfield Services (COSL) er «sterkt uenig» i termineringen av kontrakten for «COSLInnovator», og forbeholder seg retten til å iverksette rettslige skritt.

Det fremgår av en børsmelding fra COSL til Shanghai-børsen mandag, ifølge Bloomberg News, ifølge TDN Finans.

Statoils beslutning om kontraktsterminering vil ha vesentlig og negativ innvirkning på selskapets inntjening, skriver COSL i meldingen.

Statoil meldte søndag at selskapet på vegne av Troll-lisensen har besluttet «å benytte seg av den kontraktsfestede retten til å terminere kontrakten med COSL Offshore Management AS, for leie av den mobile riggen COSLInnovator».

- Vilkårene for terminering i kontrakten vi har med COSL Offshore Management AS er etter vår mening oppfylt, og derfor velger vi å benytte oss av den kontraktsfestede muligheten til å terminere kontrakten, sier Geir Tungesvik, direktør for Boring og brønn i Statoil i meldingen.

I tillegg har Statoil besluttet å avslutte pågående boreoperasjon med søsterriggen COSLPromoter når dette er forsvarlig. Dette blir gjort for at COSL skal kunne gjennomføre nødvendige tiltak som må til for å oppfylle kontrakten, opplyser Statoil.

COSL Innovator hadde egentlig en langtidskontrakt til 2020 med Statoil. Også søsterriggen COSL Promoter er tatt av kontrakt, selv om denne foreløpig bare er suspendert. Hverken Statoil eller riggselskapet COSL ville bekrefte kontraktsavslutningene offisielt tidligere denne måneden.

Fra før er den tredje søsterriggen med GM 4000-design, COSL Pioneer, tatt av kontrakt og lagt i opplag. Statoil har benyttet enhver anledning til å kansellere og suspendere riggkontrakter i nedturen.

Kanselleringen av COSL Innovator er likevel spesiell. Lille nyttårsaften ble en arbeider drept på lugaren da en brottsjø slo inn 17 vinduer på de nederste dekkene i boligkvarteret.

Les mer: Fagforening: – Nordsjø-riggene skal tåle monsterbølger og Borerigg evakuert etter dødsulykke på Troll

Som DN skrev i ettertid, er det stor diskusjon rundt riggenes spesielle design, spesielt knyttet til de korte bena og den lave klaringen over havflaten.

Følg markedet på DN Investor

Les også: - Vi begynner å se at produksjonsnivået i USA går nedover

  Asia i dag: Nye stormkast i vente

Engelsk skaper trøbbel på norske arbeidsplasser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Selger blåbærteknologi for over en halv millard til tyske kjøpere
For 15 år siden starte Sjur Svaboe selskapet Medpalett.
Torsdag ble blåbær-selskapet solgt for en halv milliard kroner.
01:53
Publisert: