Boreskipselskapet Pacific Drilling, som er kontrollert av den styrtrike israelske Ofer-familien, ber igjen utvalgte norske og internasjonale investorer om friske milliarder.

Selskapet har en intensjon om å plassere et senior sikret obligasjonslån på 500 millioner dollar, omkring 2,9 milliarder kroner, ifølge en melding sent onsdag kveld.

Lånet vil bli rettet mot "kvalifiserte kjøpere" og ha løpetid til 2017. Provenyet skal benyttes til gjenværende byggebetaling for boreskipet "Pacific Khamsin" og til generelle selskapsformål, opplyses det.

Bak Pacific Drilling står arvingene etter en av verdens rikeste menn, israelske Sammy Ofer, som gikk bort i fjor.

Sammen med sin bror Yuli, estimerte Forbes i 2011 deres samlede formue til 10,3 milliarder dollar, eller snaut 57 milliarder kroner.

Foruten å eie et av verdens største rederier, ZIM, og ship management-selskapet Zodiac Maritime samt en rekke olje, bank og kjemikalievirksomheter i Israel, er Ofer-familien også en av de største aksjonærene i det norske cruiserederiet Royal Caribbean.

Pacific Drilling hentet også inn 1,7 milliarder kroner i første kvartal.

Da selskapet ble notert i det norske gråmarkedet i mars 2011, ble det også hentet inn nær 3,5 milliarder kroner.

Giganttransaksjonen, som ble tilrettelagt av Pareto, vekket oppsikt. Det bidro også til å plassere det norske aksjemarkedet på den globale topp-10 listen målt i innhentet kapital i første kvartal i fjor

Les også:
<b>Rikingfamilie tar norske milliarder til New York</b>

<b>Brennhett obligasjonsmarked</b>

Riking ber om norske milliarder

- Får du en høy rente, så er det en grunn til det
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.