Boreskipselskapet Pacific Drilling (se faktaboks) skrinlegger planene om en børsnotering i Oslo, og vil heller noteres i New York.

Samtidig henter selskapet inn nye 300 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

Hentet milliarder i brennhett riggmarked
Anført av den mektige israelske shippingmogulen Sammy Ofer og et kobbel av norske meglerhus hentet riggselskapet Pacific Drilling inn omkring 600 millioner dollar i det norske aksjemarkedet i månedsskiftet mars/april i år.

Selskapet har siden vært notert i gråmarkedet i påvente av en notering på Oslo Børs. Men, børsnoteringsmarkedet både i Norge og internasjonalt tørket så godt som inn i andre kvartal i år.

Alle mann på dekk
Kapitalinnhentingsmarkedet er også hardt rammet. Det antyder også antall rådgivere for å hente inn 50 millioner dollar, rundt 300 millioner kroner. Selskapet har engasjert Morgan Stanley, Deutsche Bank, DnB Nor Markets, Howard Weil, Pareto Securities og Simmons & Company til jobben, ifølge Finansavisen.

Stort byggeprogram
Pacific Drilling har seks boreskip for ultradype farvann under bygging, og verdsettes til over 10 milliarder kroner på Norges Fondsmeglerforbunds OTC-liste.

Selskapet valgte imidlertid i juni å skyve på en opsjon for bygging av et boreskip til 31. oktober, som påny er skjøvet til 31. januar neste år.

Andre gigant som glipper
I forrige uke, og på dagen før selskapet var planlagt for børsnotering i Oslo, meldte også det John Fredriksen-dominerte nordsjøriggselskapet North Atlantic Drilling at selskapet trekker notering for i stedet noteres på New York-børsen, eller et "annet strategisk alternativ".

- Liker det ikke
Kommunikasjonssjef Per Eikrem ved Oslo Børs beklager at to store selskaper, og dermed store inntekter, glipper for børsen.

- Vi skulle gjerne sett begge disse selskapene på Oslo Børs, så det liker vi selvsagt ikke. Vi er overbevist om at Oslo Børs er den beste markedsplassen for denne type selskaper i den fasen de er i, sier han til Finansavisen.

Av årets tolv noteringer på Oslo Børs er syv riggselskaper, ifølge ham.

Riggselskapet Ocean Rig ble tatt opp til notering ved Nasdaq-børsen for én måned siden, og har levert søknad om å bli tatt opp på reservebørsen Oslo Axess.

Les også:
<b>Riking ber om norske milliarder</b>

<b>Fredriksen trekker riggnotering på Oslo Børs</b>

Oslo Børs: - Vi har ingen problemer med synligheten internasjonalt

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.