Lensmenn og sjefer i politiet kan i dag senke pensjonsalderen med fem år ved å jobbe noen uker som politibetjent på slutten av karrieren. Det vil arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) ha slutt på.

Eriksson foreslår derfor å innføre krav om minst tre års arbeid i den nye jobben for å oppnå lavere pensjonsalder. Forslaget innebærer å endre loven om Statens Pensjonskasse, skriver Aftenposten.

– Dette har vært et hull i pensjonssystemet. Formålet er at ansatte med særlig krevende yrker og tjeneste skal ha de laveste aldersgrensene. Formålet har ikke vært at noen skal kunne bruke dette til å kutte sin pensjonsalder med mange år, sier Eriksson.

Lett å skifte jobb

Snarveien har særlig vært brukt innen politiet, men også innen Jernbaneverket og Forsvarsstaben.

Innen politiet har det vært lett å skifte fra jobb som lensmann eller sjef med høy aldersgrense, til jobb som politibetjent med lav særaldersgrense. Når et slikt jobbskifte skjer helt på slutten av karrieren, er det liten tvil om hva som er formålet, mener statsråden.

– Det har vært en evig runddans i alle fall siden jeg kom på Stortinget i 2005, sier Eriksson.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Sær overlevning


  70 – og ferdig?