Det opplyser det Kjell Inge Røkke-dominerte oljeselskapet i en pressemelding tirsdag.

Haatvedt har vært letedirektør for norsk sokkel i Statoil i tre år, frem til 1. januar i år. Nå ser hun fram til nye utfordringer.

- Spennende oppgave
I pressemeldingen skriver Haatvedt at hun skal utvikle selskapet videre.

- Det er en svært spennende oppgave å bygge et godt selskap videre. Det norske har allerede en betydelig portefølje, min oppgave blir å lede arbeidet med å styrke denne ytterligere, sier hun.

- Jeg ser fram til å møte en kompetent og drivende organisasjon, sier Haatvedt.

- Lang erf#229
I samme melding viser Det Norske til jobben hun har gjort for Statoil. I løpet av hennes periode som letedirektør i oljegiganten, har Statoil gjort flere betydelig funn, ikke minst Johan Sverdrup.

- Vi har fått en svært dyktig letedirektør med lang erf#229 og med svært gode resultater. Vi ser fram til å få henne med på laget i et selskap som alltid vil videre for å skape verdier på norsk sokkel, sier arbeidende styreleder i Det norske, Sverre Skogen.

Dato for tiltredelse er ikke endelig avklart, men vil være senest august 2014, heter det.

Følg utviklingen i aksjen her.

Les også på DN.no i dag:
<b>Advarer om global panikk</b>
Mongstad-teknologiene var ferdigtestet
Venter knallhard kamp om meglerbonusene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.