– Det må være morsomt eller spennende. Det kan ikke føles trangt eller være kjedelig, sa Musk da han la fram Mars-planen sin tirsdag.

SpaceX-sjefen viste en futuristisk video som viste et interplanetarisk transportsystem basert på raketter som kan brukes om igjen, en drivstoffabrikk på Mars og 1.000 romskip med plass til rundt 100 personer på hvert.

Den første flygingen kommer til å bli dyr, men selskapet ønsker å gjøre turen overkommelig for de fleste som ønsker å reise, sa Musk. Over tid er målet at prisen settes til 100.000 dollar, tilsvarende 812.000 kroner etter dagens kurs, per billett.

Oppgradert rakett

Å redusere kostnadene må være et av kriteriene for å klare å etablere menneskelig sivilisasjon på Mars, fortsatte SpaceX-sjefen.

– Man kan ikke opprette en selvdrevet sivilisasjon på Mars hvor prisen er 10 milliarder per person, sa han.

Millioner av tonn med last må også med på ferden, og Musk trakk fram en kraftig rakett som han beskriver som en oppgradert versjon av en Falcon 9-rakett, selskapets nåværende rakettsystem, som kan lande vertikalt.

Bygge by

For at menneskeheten skal overleve i lang tid, kreves det at man kan leve på flere planeter, argumenterte Musk.

Mars er det klareste målet for menneskelig bosetting, mener Musk. En selvdrevet by med 1 million mennesker kan bli bygd på mellom 40 og 100 år, sa Musk som også har grunnlagt og Tesla Motors og var med på å starte PayPal.

Første tur i 2024

SpaceX har sagt at de planlegger å sende en ubemannet romkapsel til Mars så tidlig som i 2018. Det første fartøyet med mennesker ønsker selskapet å sende av gårde i 2024, og da er planen at det skal lande året etter.

Selskapet har imidlertid strevd med å få landet Falcon 9-rakettene sine på en ubemannet plattform i havet. En av rakettene eksploderte 1. september i år på en utskytingsplattform ved selskapets base ved Cape Canaveral i Florida.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: – Woohoo!!

 
Tesla-sjefen: - Norge er pionerer

Ubemannet rakett krasjlandet på droneskip