– Dette er et kupp og en historisk urettferdighet mot de 54 millioner som stemte mot meg ved siste valg, sier Rousseff.

– Opposisjonen har aldri godtatt at jeg vant valget. De forsøkte å annullere resultatet og begynte fra første stund å konspirere mot meg. De har sabotert regjeringen og forsøkt å hindre meg i å regjere, sier hun.

Rousseff anklages for å ha trikset med statsregneskapene i forkant av valget i 2014, der hun ble gjenvalgt for en ny periode.

Hun er ikke anklaget for korrupsjon, slik en rekke av representantene i den brasilianske nasjonalforsamling er.

– Jeg anklages for en forbrytelse jeg ikke har begått. Jeg har ikke brutt loven, jeg har aldri tatt imot bestikkelser, jeg er ikke korrupt og jeg har ingen bankkonti i utlandet, sier Rousseff.

– Denne farsen skyldes at jeg aldri har akseptert utpressing av noe slag. Jeg har gjort feil, men jeg har ikke begått noen forbrytelse, sier hun. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:
Truet med å legge ned nyhetene – nå snur tv-sjefen  

DNV GL varsler store kutt  

Verden mer oljetørst enn antatt  

Har du fått med deg denne?

Hysterisk gateracer
Ford Focus RS setter spor på asfalten og i sjelen.
01:25
Publisert:

Hør den nye episoden av DNs podkast Finansredaksjonen
Advokater som snubler over på andre siden av loven, sprekker i Norwegian-lakken og hvilken diagnose skal vi stille på den norske pasienten?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

&lt;/h4&gt;&lt;h4 &gt; &lt;/h4&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="semantic-response"&gt;{"tags":[{"scheme":"tag:tema@dn.no,2013","term":"Rousseff","relevance":0.9959355592727661,"parent":"Personer","label":"Rousseff"}]}&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Rousseff" relevance="0.99"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Brasil" relevance="1.0"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</h4></div>