Tirsdag meldte flere nyhetsmedier at mange russiske banker kan gå under i år, påpeker seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets i meglerhusets morgenrapport onsdag.

- Ifølge russiske Center for Macroeconomic Analysis and Short-Term Forecasting kan så mange som 200 banker gå konkurs som følge av dårlige lån, fall i oljepris og fall i verdien av rubel, skriver han.

- Det omfatter om lag en femtedel av de russiske bankene, skriver Aamdal.

Han viser til at den russiske banksektoren har anslagsvis 192 milliarder dollar i utenlandsgjeld, hvorav omtrent 70 prosent er denominert i dollar.

- Sanksjonene fra USA og EU gjør ikke situasjonen bedre. I går uttalte EU-ledere at vil vurdere ytterligere tiltak, blant annet som en følge av økt russisk støtte til ukrainske separatister, skriver senioranalytikeren.

EUs utenriksministre skal torsdag drøfte forslaget.

- Det er også verdt å merke seg at Standard & Poor’s mandag nedgraderte russiske statsgjeld til under «investment grade». Den russiske aksjebørsen falt en del på mandag, men steg 1,3 prosent i går, heter det i onsdagens rapport fra Aamdal.

Les også:
– Det var ikke mangelen på stein som gjorde at steinalderen tok slutt
Advarer foreldre mot kjøp av falske leketøy
- Jeg er overrasket over styrken i det som skjer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.