Natt til søndag var det intens skyting i nærheten av sentrum i byen Donetsk i det østlige Ukraina.

Intens artilleriild drønnet ifølge NTB over opprørernes bastion byen, mens lange kolonner med militære kjøretøyer satte kursen for frontlinjen.

Myndighetene i Kiev er ikke i tvil om at de militære forsterkningene kommer fra Russland.

Urolighetene skjer samtidig med at Russlands økonomi er under stort press.

Rubelen har falt kraftig den siste tiden, men det ser ikke ut til å bekymre president Vladimir Putin.

På Apec-møtet i Kina mandag sa Putin ifølge di.se at Russland fortsatt vil beholde den makroøkonomiske stabiliteten, og at ansvarlige myndigheter gjør nødvendige tiltak for rubelen og at det ikke er aktuelt å innføre valutarestriksjoner.

- Enda vanskeligere å ha med Russland å gjøre

Putin sa at de kraftige svingningene i rubelen ikke skyldes fundamentale økonomiske faktorer, men skyldes spekulasjon. Han forventer derfor at dette gir seg i løpet av kort tid.

Men alle er ikke like avslappet til det som skjer som Putin gir uttrykk for.

- Russland har oppgitt å forsvare rubelen, så den flyter nå fritt. Det gjør det vanskelig for russerne å handle, for hvis de kjøper varer fra utlandet blir det veldig dyrt på grunn av den lave kursen. Putin fortsetter å være en presset mann og akkurat nå dreier bekymringene seg om hva et presset Russland kan finne på å gjøre i forbindelse med konflikten i Ukraina. Den siste utviklingen gjør det enda vanskeligere å ha med Russland å gjøre, sier sjefstrateg Henrik Drusebjerg i Carnegie til finans.dk.

 

Les også: Forbes: Putin er verdens mektigste


  Putin og Xi vil samarbeide enda tettere

Advarer om ny spenning mellom Øst og Vest

 
- Saudi-Arabia spiller meget høyt her  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.