Putin sa dette under et direktesendt program i den statlige TV-kanalen Rossiya-24 torsdag, der han svarte på spørsmål fra vanlige russere.

På spørsmål om Russlands nærvær i Ukraina, tilbakeviste han vestlige anklager om at Moskva har sendt soldater og militært utstyr til de prorussiske separatistene i Øst-Ukraina.

Kutter båndene

Putin gikk samtidig hardt ut mot ledelsen i Kiev og anklaget dem for å vende ryggen til innbyggerne i Donbass-regionen i Øst-Ukraina, blant annet ved å nekte dem adgang til landets finanssystem.

– Det er folk der som fører en væpnet kamp for sine rettigheter, men det er også folk der som ikke har noe med dette å gjøre og som har jobbet for pensjonene sine. Så hvorfor betaler dere dem ikke, spurte Putin, med adresse til Ukrainas president Petro Porosjenko.

– Ukrainske myndigheter kutter nå på egen hånd båndene til Donbass, sa Putin.

Tror på vekst

Putin brukte også deler av programmet til å snakke om russisk økonomi, som fikk en kraftig knekk i fjor høst.

Vestlige sanksjoner som følge av Ukraina-krisen, kombinert med et kraftig fall i oljeprisen, rammet Russland hardt, men Putin mener å se lys i enden av tunnelen.

– Med den utviklingen vi nå ser, der rubelen styrker seg og det er vekst i markedene, tror jeg på ny vekst innen to år, sa Putin.

Politiske motiver

Putin tror at det er andre grunner enn Ukraina-krisen til at Vesten har innført sanksjoner mot Russland.

– Jeg tror ikke at de er direkte knyttet til hendelsene i Ukraina, sa Putin, som hevder at politisk motiver og et ønske om å holde Russland nede, ligger bak. (©NTB)

Les også:

Sjefstrateg om valutamarkedet: - Bevegelsene har skjedd veldig fort

Dette er Røkkes beste investering

Tror på oljepris på 100 dollar - om en stund   (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.