Ett ledende europeisk telekomselskap skal være nær ved å kjøpe 43 prosent andel i Unitechs telekomvirksomhet. Prislappen er på 1,4 milliarder dollar.

Telenor har lenge vært en aktuell kjøper, og selskapet har ikke lagt skjul på at det ønkser å ta popsisjoner også i det indiske mobilmarkedet.

Det har tidligere vært skrevet at Telenor mistet sin mulighet til å kjøpe seg inn i Unitech.
Les mer: Telenor-tap i India

Svar før helgen?
Transaksjonen ventes gjennomført i løpet av helgen eller tidlig neste uke, skriver indiske Business Standard, som referer til kilder nær prosessen.

Ifølge avisen har Unitech vært i samtaler med tre store telekomselskaper, inkludert italienske Telecom Italia og Telenor. Videre skriver avisen at Telecom Italia ikke lenger er interessert i å kjøpe seg inn i virksomheten som følge av uenigheter rundt verdsettelsene og strukturen i selskapet.

Det europeiske telekomselskapet skal ha intensjoner om å øke sin eierandel og oppnå aksjemajoritet i selskapet senere. Telenor har tidligere hatt som krav at de kun skal sitte i majoritetsposisjoner. Men dette har de måttet endre på i de tilfellene det er mer hensiktsmessig å sitte med minoritetspost.
Les mer:

Representanter fra ledelsen i det europeiske selskapet er ventet å ankomme India tidlig denne uken for slutte handelen og komme med en offentlig kunngjørelse.



Telenor-tap i India
India dyrt for Telenor
Telenor i India-samtaler
Telenor vil inn i rakettmarked