De 32 borettsslagsleilighetskjøperne mener de ikke har fått det de var forespeilet da de kjøpte lavinnskuddsleiligheter på Meyerløkka, skriver Finansavisen.

Fem år etter at leilighetene skulle stått ferdige mener kjøpernes advokat at prosjektet fortsatt ikke er ferdigstilt.

- Her skulle det vært et hyggelig gårdsrom med trær og beplantning, sier advokat Hans Eide Aarres i Bull & Co til avisen. Kravet fra borettslaget er på 4,62 millioner kroner og er rettet mot Tvenge-selskapet Investpartner.

Feilberegnet fellesutgifter
Saksøkerne mener blant annet at de årlige fellesutgiftene i borettslaget var grovt feilberegnet i prospektet.

- I prospektet var det beregnet til 193.500 kroner, mens fasiten viser rundet 470.000 kroner. Et avvik på 143 prosent er ekstremt sier Aarre og trekker fram at Investpartner ikke hadde regnet med kostnader til fjernvarme, kable-tv og heis.

- Ekstrautgiftene har vært såpass store at borettslaget har måttet ta opp ekstraordinære lån for å unngå konkurs, forteller advokaten.

På vei til retten
Oslo tingrett må avgjøre om styret i borettslaget har anledning til å saksøke Tvenge-selskapet eller om hver enkelt andelseier må fremme egne krav. I tillegg mener Tvenges selskapet at kravet er foreldet.

Advokat Håkon Ustaheim hos Ro Sommernes mener investoren har en god sak:

- Investparnter bestrider kravet i sin helhet. Dels mener man at det ikke er grunnlag for anførslene som er fremsatt, og del burde eventuelle feil og mangler vært meldt da beboerne tok over leilighetene i 2004, sier Ustaheim. Han tviler på at det kan komme noe forlik i 11. time.

-Avstanden er nok for stor for at det skal bli et forlik.

Les også: Tvenge satser på ferskvare


Barna blar opp for pappa (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.