I løpet av de siste to månedene har Pöyry Management Consulting registrert salg av 1067 nye boliger på Østlandet. Dette er 13 prosent færre enn i samme tidsrom i fjor og 17 prosent færre enn i forrige tomånedersperiode, viser siste utgave av rapporten Econ Nye Boliger, som legges frem idag.

Rapporten lages av Pöyry Management Consulting, og kommer annenhver måned. Den gir oversikt over pris- og salgsutviklingen i nyboligprosjekter på Østlandet.

Salget i 2012 var imidlertid bare 2 prosent lavere enn i 2011.

Lavest i Oslo nord
Totalt er det 12.905 boliger i prosjektene Pöyry Management Consulting registrerte i desember.

Nyboligsalget de siste to månedene utgjorde 8 prosent av disse, mot 10 prosent i forrige tomånedersperiode og 10 prosent på samme tid i fjor.

Nyboligsalget har i siste tomånedersperiode vært lavest i Oslo nord med kun 4 prosent.

I desember var det 3.800 usolgte boliger i prosjektene. Ved forrige publisering i oktober var 3.524 boliger usolgt.

Forskjellen fremkommer ved at 1067 boliger har blitt solgt og 1343 nye boliger har kommet til mellom disse to tellingene.

Prisene stiger
Mens 20 prosent av de usolgte boligene fra oktober nå er solgt, er 28 prosent av de nye salgskandidatene solgt. Salgstakten på de nye salgskandidatene er lavere enn på samme tid i fjor, da 33 prosent ble solgt.

Antallet usolgte boliger er størst i nedre Romerike, Buskerud og Oslo nord. Målt i prosent er andelen usolgte størst i Hedmark med 49 prosent.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for alle boligene i Pöyry Management Consultings database er 43.300 kroner. Det er 1,9 prosent høyere enn i forrige tomånedersperiode og hele 8,8 prosent høyere enn i samme periode i fjor. Nyboligprisene er høyest i Oslo Vest/Sentrum med et gjennomsnitt på 63.500 kroner per kvadratmeter.

Hedmark ligger lavest med 29.100 kroner per kvadratmeter.

Selektivt marked
Før første gang har Pöyry Management Consulting registrert liggetider.

Tallene vitner ifølge rapporten om et selektivt marked i Asker og Bærum og Hedmark.

Mens de solgte boligene i Asker og Bærum siste tomånedersperiode hadde ligget ute for salg i 142 dager, har de usolgte boligene ligget ute for salg i 213 dager. Tilsvarende tall for Hedmark er henholdsvis 395 og 714 dager.

Les mer om eiendom:
Selger praktbolig i Holmenkollåsen til Saudi-Arabia
Selger superluksus til kostpris
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.