Hyttepalasset Skarvegløtt på Geilo er igjen lagt ut for salg. Og nå er prisantydningen kuttet med 15 millioner kroner til 45 millioner kroner.

Det er omtrent like mye som hytten kostet å bygge, bekrefter eiendomsmegler Miguel Sørholt i Privatmegleren. Han har fått oppdraget med å selge lukspalasset.

Ser an interessen
Da hytta sto ferdig i 2005 hadde investor og tidligere eier av Scandinavian Beverage Group, Steinar Mikkelsen, brukt 45 millioner kroner på å bygge den. I 2008 la han den ut for salg for rundt 60 millioner kroner - uten at den ble solgt.

Nå er altså prisen kuttet med 15 millioner kroner.

- Man må tilpasse seg markedet og se om det er noe interesse. Han må ikke selge og gjør dette for å få et svar i markedet, sier Sørholt til DN.no.

Egen spa-avdeling
Hytta har et bruttoareal på 680 kvadratmeter, tretten sengeplasser, fem bad, spa-avdeling og fem stuer med peis. I tillegg kommer innendørs svømmebasseng og utendørs boblebad.

- Det er en vanvittig perle som ligger helt opptil nautrreservatet. Den har et materialvalg som jeg i mine 25 år i bransjen aldri har sett maken til, sier eiendomsmegleren.

Giganthytta ble lagt ut for salg i 2008 fordi Mikkelsen fikk en revmatikersykdom som gjør at han ikke tåler kulden i den norske fjellheimen. Ifølge Sørholt har imidlertid Mikkelsen benyttet hytten også de siste årene.

LES OGSÅ:

- Hytta hadde kostet 80 millioner kroner (2009)

"Frosset" ut av luksushytte (2008)

Tungt luksusmarked
Ifølge megleren kan det gå mange år før et lignenende objekt dukker opp i markedet.

- Det er mye penger, men så er det også en fantastisk kvalitet og en sjarmerende og fin hytte, sier Sørholt.

- Men vi hører rapporter om at det er tungt i markedet for luksushytter. Tror du likevel at du får solgt denne?

- Ja, jeg må jo bestandig tro på det jeg driver med. Det har jeg gjort i 25 år. Men man må ut til riktig pris i forhold til det markedet vil gi, sier megleren.

LES OGSÅ:

- Det er kjøpers marked i fjellet

- Det er som å spørre om hvor pen datteren din er (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.