Christen Sveaas' saksmål mot staten etter å ha fått avslag både lokalt og hos Statens landbruksforvaltning på søknaden om å få kjøpe 2.300 mål skog i Nordre Land kommune i Oppland får samferdselsminister og senterpartileder Liv Signe Navarsete til å se rødt, skriver Dagens Næringsliv.

Hun mener han er arrogant når han går til sak for å få konsesjon til å kjøpe enda mer skog.

Sveaas-eide Kistefoss Træsliberi har tapt 100 millioner kroner de siste tre årene, og behøver mer skog for å drive lønnsomt.

- Representerer det verste
-Sveaas representerer det verste av dem som tror de kan ta seg til rette bare de har penger, sier Senterparti-leder Liv Signe Navarsete.

Navarsete mener bo- og driveplikten er viktig for å opprettholde distriktssamfunnene, og hun mener det er viktig at konsesjonsloven blir brukt, selv om det er kapitalsterke krefter som vil kjøpe. Hun mener at ved å fjerne konsesjonsloven vil det bli fritt frem for de pengesterke.

- Når Sveaas kommer med sine penger, så skal lokalbefolkningen liksom bare være glad, takke og bukke og stå med luen i hånden. Sveaas uttrykker en sterk arroganse for lokalbefolkningen, mener Navarsete.

- Jeg gir meg aldri

Sveaas på sin side synes svært lite om konsesjonsavslaget.

- Det kommer sikkert til å gå to-tre år med rettssaker, samt ytterligere fem år hvis jeg blir tvunget til å selge eiendommen. Jeg gir meg aldri når jeg føler meg urettferdig behandlet, konstaterer Sveaas.

Sveaas vil bli kvitt konsesjonsloven, og han mener «sosialistenes» distriktspolitikk er fullstendig feilslått.

- Hvor stor tilflytning til distriktene har vi hatt de siste årene? spør Sveaas retorisk, og legger til: Vi trenger ikke konsesjonsloven i 2009. Dette er jo DDR og planøkonomi.

De siste ti årene har han fått konsesjon på å kjøpe fem skogseiendommer i Nordre Land. Nå har kommunen snudd helt om. Sveaas vil ikke spesifisere hvor mye skog han trenger.

- Jeg har flere eiendommer på hånden, hevder Christen Sveaas.

Les også: - Dette er sosialisme i praksis (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.