Arbeiderpartiet med Rune Gerhardsen i ledelse, SV med Knut Even Lindsjørn og RV med Erling Folkvord er ikke i tvil om at Ditlev-Simonsen burde ta konsekvensen av sin egen skatteunndragelse.

Kan ikke kastes
Kommuneloven gjør at det er så godt som umulig for medlemmene av bystryret å kaste ordføreren. I henhold til loven er det ordføreren selv som må be seg fritatt fra vervet. Det er nettopp det de tre partiene mener Ditlev-Simonsen burde gjøre.

RV har alt varselt at partiet kommer til å be bystyret bvedta en oppfordring til Ditlev-Simonsen om å trekke seg. Men de tre partiene har ikke nok stemmer i bystyret til å kunne vedta en oppfordring om at ordførerene trekker seg. Av bystyrets 59 medlemmer er 29 fra Ap, Sv eller RV.

- Vi ga vår klare anbefaling. Vi kan ikke akseptere økonomisk kriminalitet. Han har hatt mange år på å gjøre opp for seg, sier Lindsjørn fra SV til DN.no.

Selv om ordføreren ikke har tatt signalene ennå, mener Lindsjørn at det kan skje i løpet av den neste uken.

Avhengig av tillit
- Ordføreren er avhengig av bred tillit. Vår respekt for han er så stor at den har nådd våre rekker. En klok ordfører som Per Ditlev-Simonsen burde følge de signalene vi nå gir, sier SV-mannen.

- Jeg tror enten han kommer raskt tilbakemed en avkl#229 eller at han venter til neste bystyremøte om en uke, sier Lindsjørn videre. Han legger til at han er svært overrasket over skattesaken. Spesielt er han opptatt av den menneskelige dimensjonen.

- Dette er frytelig trist. Det er ikke noe vanskelig å føle med han. Man må skille mellom den rollen han har hatt og den situasjonen han har skapt, sier Lindsjørn.

Les også: Så lite jukset han til seg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.