Per Ditlev-Simonsen hevdet i redegjørelsen for Oslo kommunes forretningutvalg tidligere i dag at han ikke har kontoutskrifter, og nøyaktig oversikt over skattejukset.

Les også: Ditlev-Simonsen nekter å gå av

Likvel antydet ordføreren at han arvet rundt 1,5 millioner kroner etter sin kone.

- Det er dette beløpet jeg skulle innberettet, sier ordføreren om pengene som han innrømmer ble brukt til å ferdigstille et anneks på hytten i Gålå. En del ble også brukt til reiser, vedgikk Ditlev-Simonsen.

Formueskatt
Den omtalte kontoen i Sveits tilhørte ifølge Per Ditlev-Simonsen hans første kone Benedicte. På 1980-tallet opprettet hun en konto i Sveits, med særeie, som han ikke hadde tilgang til. Pengene stammet fra arv etter Benedictes far.

Kontoen ble avviklet etter at den daværende forsvarsministerens kone døde i mars 1990. Han videreførte beløpet i en konto i samme bank. Denne kontoen ble avviklet i 1994-1995, etter at alle pengene var hentet hjem.

- Etter som det ikke er arveavgift mellom ektefeller, er det nok kun snakk om formuesbeskatning i dette tilfellet, sier administrerende direktør Jon Stordrange i Skattebetalerforeningen til DN.no.

16.500 kroner
Ettersom Ditlev-Simonsen har nettoformue, skulle han etter datidens satser betalt 1,3 prosent årlig i formueskatt på beløpet han arvet.

Dermed har Ditlev-Simonsen kun spart 19.500 kroner årlig på skattesviket.

I tillegg kommer skatt på eventuelle renteinntekter. Skattesatsen på renteinntekter er 28 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.