Organisasjonene som samlet utgjør store deler av næringslivet mener forslaget vil gi så store utilsiktede konsekvenser at de går med på å utsette den planlagte skatteletten for selskaper.

- Det er en veldig stor sak. Vi sitter og regner på det, men det er ingen tvil om at dette vil være uheldig for alle kapitaltunge bransjer. Vi vil kanskje måtte gå igjennom og reforhandle hver eneste låneavtale og hente inn stor ekspertise med jurister og revisorer. Dette er helt på jordet, sier Christian Ringnes, som gjennom mange år har bygd seg opp til å bli en av de store på eiendom i Norge, blant annet gjennom Eiendomsspar og Victoria Eiendom.

Forslaget til skatteendringer kom i vår, men da manglet ifølge Ringnes noen detaljer.

– I det forslaget lå det ingenting om det som nå gir størst konsekvenser, nemlig at man nå får svært begrenset fradrag for lån tatt opp i et konsernselskap, som er sikret i et annet, selv når begge selskapene er norske. Det er svært uheldig og lagt opp på en måte som er stivbent og upraktisk. Det vil gjøre bankfinansiering veldig vanskelig for kapitaltunge bransjer, og det kan ikke ha vært meningen, sier Ringnes.

I et felles brev til finansminister Siv Jensen ber Kristin Skogen Lund, Idar Kreutzer og Sturla Henriksen om at Stoltenberg-regjeringens lovforslag trekkes. Det er første gang de tre sjefene for NHO, Finans Norge og Rederiforbundet går samlet i rette med den avgåtte regjeringen.

Les hele artikkelen i Dagens Næringsliv onsdag.

Les også:
Stoltenberg vil tette norske skattehull

- Dette er noe av det pussigste de har gjort

Eksperter skal vurdere selskapsskatten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.